Welkom » Ouders » Ouderbegeleiding/training

Ouderbegeleiding

Opvoeden van kinderen is genieten en mooi, echter soms is het ook lastig, kost het veel geduld en energie. Ik hoor dit ook geregeld in gesprekken met ouders terug. Ouders weten het soms niet meer, hebben van alles geprobeerd en zijn soms wanhopig. Tijdens de begeleiding van een kind zijn ouders nauw betrokken, echter soms wil een ouder zelf meer handvatten of (nog) meer leren over het opvoeden. Ik begeleid dan alleen de ouder(s) zonder het kind. Immers we krijgen overal les en cursus in als het gaat om bijvoorbeeld ons werk maar opvoeden moeten we allemaal maar ‘zomaar’ kunnen.

Maatwerk ouderbegeleiding

Naast individuele begeleiding aan kinderen, geef ik daarom ook ouderbegeleiding. Dit kan individueel zijn, maar ook aan ouders samen, een zogenaamde tandemtraining. Dit doe ik onder andere door een maatwerktraject aan te bieden, op thema’s waar ouders tegenaan lopen,  waar ouders graag meer over willen leren of wat ouders nodig hebben om hun kind nog liefdevoller kunnen begeleiden.

HarTgrondig Opvoeden (6-delige oudertraining)

Naast maatwerkbegeleiding bied ik de training HartGrondig Opvoeden aan. De achterliggende visie bij deze 6-delige training is dat het kind de basis van ons handelen dient te zijn en dat  de relatie met je kind zich verdiept en verbetert wanneer je als opvoeder anders naar je kind leert kijken en luisteren. Je leert als ouders tijdens de lessen (weer) met puurheid, nieuwsgierigheid en warmte naar je kind(eren) kijken en hoe je liefdevol kunt communiceren (ondanks het soms tot wanhoop drijvende gedrag van je kind). Je ontdekt als ouder nieuwe dingen over jezelf in contact met je kind om zo samen te kunnen groeien in jullie relatie.

Tijdens de lessen komen diverse onderwerpen aan bod; ongehoorzaamheid, zeuren, liegen, ruzie. Daarnaast staan we stil bij je rol als opvoeder; wat vind jij/vinden jullie belangrijk in de opvoeding, wat gun je je kind? Dit geeft vaak hele mooie inzichten en doelen voor de toekomst.

SOS Kinderen en Emoties (3-delige workshop)

Kinderen moeten (vaak) nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. Weet jij soms ook niet meer hoe je nou het beste kunt reageren op al die emoties? Lijkt jouw aanpak alleen maar averechts te werken? Met concrete tips en handvatten kun jij je kind, als ouder, opvoeder of professional, begeleiden in de ontwikkeling naar een zelfstandige volwassene vol zelfvertrouwen.

Contact over ouderbegeleiding en trainingen

Voor meer informatie over ouderbegeleiding, de verschillende trainingen en workshops kun je contact met me opnemen. We kunnen dan samen bespreken wat het beste bij jou als ouder en je behoefte past.