Over Joyce

Ik geloof erin dat kinderen het liefste genieten, leren en zich krachtig en gelukkig willen voelen. Soms zijn er momenten waarop dit niet lukt en ze zich verdrietig, bang, onzeker voelen of heel boos of gefrustreerd voelen. Dit uit zich vaak in gedrag wat voor henzelf of voor de buitenwereld naar of vervelend is. Ze trekken zich terug, durven dingen niet meer of hun gedrag wordt door de buitenwereld als 'negatief' beschreven. Dit gedrag willen of kiezen ze niet bewust, ze weten op dat moment even niet hoe het anders kan en mag. 

Ik begeleid deze kinderen en hun ouders heel graag zodat ze weer open en met liefde naar elkaar kunnen kijken, elkaar begrijpen en samen manieren vinden om oplossingen te vinden. Ik geniet als kind en ouders weer helemaal vanuit hun kracht zichzelf kunnen en durven laten zien, met alles wat er is.

 Ik geniet ervan dat het antwoord op het probleem iedere keer weer via het kind en de ouders zelf komt. De oprechte puurheid, kracht, nieuwsgierigheid van kinderen bewust en onbewust, is steeds weer bijzonder om te zien. 

Ik gun ieder kind en iedere ouder dat ze hun eigen kracht voelen en vanuit die innerlijke kracht en liefde kunnen groeien. 

 

Wie ben ik?

Op een website is het lastig precies te beschrijven wie ik ben. Ik maak daarom graag tijd vrij voor een telefonische of online kennismaking waarin we samen bespreken wat ik voor jullie kan betekenen.

Ouders en kinderen omschrijven me als:

  • empathisch/vanuit verbinding
  • authentiek
  • energiek/enthousiast
  • Lef 
  • Resultaatgericht

Ik houd enorm van me verder te ontwikkelen en leren. Ik lees veel boeken, verdiep me in thema's, school me zelf bij met opleidingen en trainingen, schakel ook geregeld een coach in om thema's waar ik tegenaan loop mee te bespreken. Ik geniet er echt van om als mens en als professional te groeien.

Opleidingen

Ik ben opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie Amsterdam tot Integratief Kindercounselor. Dit is een tweejarige post HBO-opleiding waarin theorie en praktijk elkaar continu kruisen zodat je daadwerkelijk het geleerde ook kunt toepassen. Als afronding heb ik een eindonderzoek gedaan op het gebied van Kinderen en Rouw.

Aanvullend heb ik aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie een extra leerjaar gedaan ter verdieping op technieken en interventies om de binnenwereld, anders gezegd het onbewuste, te beïnvloeden. 

Daarnaast ben ik door Marianne Verrijt van Kuunganisha opgeleid tot Systeemcoach en opgeleid Familieopsteller. Hierdoor kijk ik niet enkel naar het kind, maar ook naar de systemen waarin het kind zit, gezin, familie, school, sportclubs. Ik begeleid daarom naast kinderen ook hun ouders en professionals om het kind heen. 

 

Daarnaast school ik me jaarlijks op het gebied van Psychosociale basiskennis en volg ik diverse trainingen en workshops, waaronder coachen in de natuur (voor kinderen die graag buiten zijn), kinderen en gescheiden ouders, en lichaamsgericht coachen.