Gescheiden: een groot verlies

Een scheiding is net als een overlijden of een verhuizing een verlies. De gezamenlijke thuissituatie verdwijnt en vaak zijn er drastische veranderingen voor de situatie waarin de kinderen leven. Het verdriet dat daarmee gepaard gaan, kan kort duren of zeer lang, intens zijn of juist licht. Ook als de scheiding in relatieve harmonie gaat of gegaan is, kan de impact op je kind(-eren) groot zijn. Ieder kind is immers uniek, heeft een eigen verleden en een eigen IK, dus ook de impact van een scheiding is heel verschillend. 

Ben of ga je scheiden en heb je kinderen? Merk je dat je kinderen moeite hebben met de scheiding, en/of met alle veranderingen die hiermee samenhangen? Is je kind vaak boos, verdrietig, teleurgesteld, teruggetrokken, wil je graag dat je kind zijn/haar verhaal kwijt kan (en is dat nog lastig in de directe omgeving) of maak je je gewoon zorgen en wil je hulp. Voor kinderen is het heel fijn als ze zich in deze situaties gehoord, gezien en gesteund voelen. 

In een begeleidingstraject wordt/worden in ieder geval;

  • Praktische tips aan kind en ouders aangereikt;
  • Het zelfvertrouwen van het kind versterkt;
  • Het probleemoplossend vermogen van het kind vergroot;
  • De scheiding en alle veranderingen beter begrepen;

En,

  • Voelt je kind zich gezien en gehoord.

Individuele -of groepsbegeleiding

Ik begeleid kinderen en hun ouders bij en na scheidingen. Dit kan in groepen van kinderen (Kies voor het Kind). Willen jij en/of je kind liever individuele ondersteuning/hulp dan kan dit uiteraard met een individueel begeleidingstraject.