Wat is Integratieve kindercoaching / therapie?

Kind = expert

Bij Integratieve kindertherapie -en coaching is het kind de deskundige! De oplossing voor het probleem zit in je kind, maar vaak is je kind zich daar (nog) niet van bewust. Je kind heeft hulp nodig om bij deze oplossing te komen. Ik onderzoek samen waar je kind tegen aanloopt en wat hij/zij daarmee wil. Je kind leert zijn eigen gevoel, gedrag en gedachten kennen en hierover de baas worden. Op deze manier krijgt je kind meer grip en balans. De integratieve sessies versterken de kracht van je kind, zijn kennis en zijn natuurlijke kwaliteiten en vaardigheden. Je kind wordt zich (weer) bewust van zijn interne en externe hulpbronnen en leert te vertrouwen op zichzelf. Met het vertrouwen op hoofd, hart en handen kan je kind zich vanuit eigen kracht verder ontwikkelen.

Kortdurend

Een traject is kortdurend en zal tussen de vijf en vijftien sessies duren. Het traject begint met een intakegesprek waarbij beide ouders aanwezig zijn. Ik zie jullie namelijk als co-therapeuten waarmee ik ga samenwerken. Voor een optimaal proces is het belangrijk dat jullie je kind hierbij ondersteunen. In dit eerste gesprek wordt de vooraf ingevulde vragenlijst besproken en bespreken we verder waar jullie tegenaan lopen en wat jullie je kind gunnen. Jullie krijgen tips om weer positief op weg te kunnen. Daarna volgen vijf sessies met het kind.

Kind kiest 

 In deze sessies staat je kind en zijn of haar hulpvraag centraal. Je kind zal zijn hulpvraag gaan onderzoeken, oplossen en een plekje geven. Vaak gaat deze vraag niet over het gedrag wat het kind laat zien, maar over het gevoel en de gedachten erachter. De krachten van je kind worden versterkt waardoor je kind zijn eigen problemen kan oplossen. Je kind kiest hierbij zelf hoe we op onderzoek uitgaan. Met spelletjes, creatief bezig zijn, verhalen verzinnen, rollenspellen,  boekjes lezen, drama of gewoon praten komen we er samen achter wat je kind nodig heeft om zich weer krachtig en gelukkig te voelen.

Na iedere vijf sessies volgt een oudergesprek. Hierin bespreken we hoe het proces is verlopen en bekijken we welke hulp er eventueel nog nodig is of dat je kind weer vol vertrouwen op eigen kracht verder kan.