Home » Ouders » Tarieven en voorwaarden

Tarieven en voorwaarden

Kindercoaching/counseling
Telefonische kennismaking 60 minuten
Intake-vervolg-evaluatiegesprek ouders 60 minuten
Kindsessies 60 minuten
Observatie op school 90 minuten
Broertjes/zusjes sessie (Brusjes) 60 minuten
Workshops en Trainingen ouders
Training HarT-grondig opvoeden 6 lessen van 2,5 uur
Tandemtraining HarT-grondig opvoeden 6 lessen van 2,5 uur
3-delige workshop SOS kinderen en emoties
Introductieworkshop SOS kinderen en emoties
  • Voor meer informatie over de tarieven, neem gerust contact met me op.
  • Annuleren van de afspraak is kosteloos tot één dag van te voren.
  • Mogelijk kunt u de kosten van de sessies opvoeren bij uw jaarlijkse aangifte bij de belasting. 

Vergoeding

Kinderpraktijk Krachtige-ik is aangesloten bij beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en de Koepelvereniging RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Hierdoor wordt Kindercounseling -en therapie door een groot aantal zorgverzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Op de site van de NFG is een overzicht geplaatst van de vergoedingen van zorgverzekeraars per 1 januari 2019. Kijk hier voor de vergoedingsmogelijkheden. Ook op zorgwijzer staat hier informatie over. Wanneer je specifiek voor jouw situatie duidelijkheid wilt over de vergoeding, neem dan contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Coulance-aanvraag

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden sessies voor Kindercounseling. Als de zorgverzekeraar de sessies niet vergoedt, kunnen ouders/verzorgers een zogeheten coulancebrief/aanvraag insturen. Hierin leggen ouders aan de zorgverzekeraar uit waarom en sinds wanneer zij voor behandeling bij een kindertherapeut hebben gekozen. Hoe meer coulancebrieven een zorgverzekeraar ontvangt, hoe meer deze geneigd zal zijn om vergoeding voor deze vorm van therapie in overweging te nemen.

Fijn om te weten

Krachtige-Ik is opgenomen in het register van de NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Opleiding, bijscholing, supervisie en intervisie zijn minimale vereisten die de NFG stelt aan haar leden om de kwaliteit te waarborgen. Naast haar verdieping tot Master Integratief Kindertherapeut volgt Joyce ook regelmatig nog aanvullende scholing.